Coronavirus in India: Live Updates

  • Total Active

    942
  • Total Deaths

    29
  • Total Recovered

    100
  • Total Confirmed

    1071
#StayHomeStaySafe

500 General Awareness Questions Asked RRB NTPC – Download Free PDF

Railway Recruitment Board (RRBs) has released Official Notification for RRB NTPC Recruitment 2019 on 28th February. Through this recruitment process, RRB will recruit 35,208 vacancies for the posts of NTPC (Non-Technical Popular Categories). The candidates who appeared in the exam have to do a lot of practice for the exam which needs the RRB NTPC study material for each subject. Here, in the article, we have provided the list of questions and answers from the previous year’s papers. Candidates go through this article for more details-

RRB NTPC Application Status 2019: Direct Link To Check Now!

General Awareness Questions Asked In RRB NTPC PDF

It has been seen that RRB often repeats topics and questions asked in General Awareness or General Knowledge section in all major Railway Recruitments Exams.

General Awareness Questions asked in RRB NTPC Exam

Some questions asked in the RRB NTPC Exam have been listed here, you can also download the 500 GA Questions Asked in RRB NTPC PDF from below.

1. The first animal domesticated by Neolithic people?
Ans – Dog

2. What is the full form of NSA?
Ans: National Security Agency

3. Who was first female Judge of High Court?
Ans: Anna Chandy

4. Which gas is filled in balloons?
Ans: Helium

5. Which Constitution Amendment was enacted by Indira Gandhi during the Emergency?
Ans: 42nd Amendment

6. Who holds the record for the Fastest Test Hundred?
Ans: Brendon McCullum

7. Jeevan Raksha Padak has how many categories?
Ans : 3 (Sarvottam Jeevan Raksha Padak, Uttam Jeevan Raksha Padak, and Jeevan Raksha Padak)

8. Poona pact was signed in which year?
Ans: 1932

9. Securities & Exchange Board of India (SEBI) was established in?
Ans: 1988

10. India’s victory over New Zealand in test match series in Mar-Apr, 2009 came after how many years?
Ans: 41

Download General Awareness Questions asked in RRB NTPC Exam

RRB NTPC Recruitment Notification 2019

RRB NTPC Previous Year Papers – Download PDF Now!

Join our Social Channels For updates:

Join us Telegram Channel

Subscribe Us On YouTube

Like Us On Facebook

Follow Us On Twitter

Follow Us On Instagram

 

Thanks,
Team Exams Cloud

Share & Support Us