SSC CGL Memory Based Question Paper 2021 : Download Free PDF !

SSC CGL Memory Based Question Paper 2021: SSC CGL Questions Asked PDF: The Staff Selection Commission (SSC) conducting SSC CGL Tier 1 examination from 13th August 2021 which will be conducted till 24th August 2021 in three different shifts. Every student is eager after the exam to know the questions that were asked from various sections in the exam. ExamsCloud has always believed in helping aspirants in the best way possible. SSC CGL Memory Based Question Paper PDF is available here to download in Hindi and English language.

In this article, we are sharing Questions asked in all three shifts. Students can download the question in PDF Form from the link given below. Know the difficulty level of the exam and questions asked in all shifts. Read this article about SSC CGL Memory Based Question Paper.

Click Here to Download SSC CGL Admit Card 2021!

SSC CGL Memory Based Question Paper PDF

Article Name SSC CGL Memory Based Question Paper PDF
Name Of The Exam SSC CGL Tier-1 Exam 2020-21
Organization Name Staff Selection Commission (SSC)
Category Previous Year Papers
Exam Mode Online
SSC CGL Tier 1 Exam Date 2020 13th August  2021  to 24th August 2021
Questions Based On Memory Based
Official Website https://ssc.nic.in/

 

SSC CGL Memory Based Question Paper 2021

Candidates can also check the questions asked in SSC CGL Exam are provided below:

SSC General Awareness Questions Asked in Shift 1

  1. A B Devilliers played from which team in IPL 2020? Ans: Royal Challengers Bangalore
  2. Electron Volt is a unit of ____. Ans: Energy
  3. Dayanand Saraswati was the founder of ____. Ans: Arya Samaj
  4. Who became the Prime Minister after Morarji Desai in 1979? Ans: Ch. Charan Singh
  5. Who won the Rabindranath Tagore Literary Prize 2020? Ans: Raj Kamal Jha, has won the Rabindranath Tagore Literary Prize 2020 for his book, The City and the Sea
  6. Which scheme was launched by the government to increase Internet- speed? Ans: The Digital India scheme, 2015
  7. Planning commission was set up in the year _________ . Ans: 1950
  8. What is the unit of momentum? Ans: kg•m/s
  9. Who wrote Kitab-ul- Hind? Ans: Al-Biruni
  10. What is the functional unit of Kidney? Ans: Nephron

Click Here to Download SSC CGL Memory Based Question Paper (All Shift)

Click Here to Download SSC CGL Memory Based Question Paper PDF in Hindi

SSC CGL Tier 1 Exam Pattern 

Section Subject No of Questions Max Marks Exam Duration
    1 General Intelligence and Reasoning 25 50 60 minutes
2 General Awareness 25 50
3 Quantitative Aptitude 25 50
4 English Comprehension 25 50
  Total 100  200

 

SSC CGL Previous Year Papers with Answer Key – Download here in PDF now!

Check SSC CHSL Memory Based Question Paper PDF

Also Read:

Also, Check – Latest Current Affairs 2021 For Competitive Exams PDF

Join our Telegram Channel for more information related to the recruitment news and latest Sarkari Naukri updates

Leave a Comment